Asbestsanering i Bromma, Solna & Sundbyberg

Sanering av asbest i Stor-Stockholm


Misstänker ni att det finns asbest i er fastighet? I så fall rekommenderar vi på att ta in expert som kan utföra en asbestanalys då det är bättre än att vara säker. Vi är ett riv- och saneringsföretag från Bromma som erbjuder kompletta saneringslösningar från analys till färdig sanering. Vi hjälper framförallt byggföretag, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare i samband med ombyggnationer i Stockholmsregionen. 

Vill ni komma i kontakt med våra sanerare så rekommenderar vi att ni tar kontakt med oss genom formuläret till höger för en kostnadsfri offert. 

Vad är asbests och varför används det?


När asbest upptäcktes i byggsektorn i början 1950-talet så hyllades materialet då det hade isolerande egenskaper som var svårt att ersätta. Men ganska tidigt under 1970-talet upptäckte man att det är ett oerhört farligt ämne som framförallt kan ge boende cancer och därför förbjöds det för att användas 1982 i Sverige. 

Vart hittar man asbest?


Asbest hittar man framförallt i byggnader som byggts innan 1982. Mer specifikt hittar man materialet vid rörisolering, element, rörstammar, fogar, värmepannor, kakelugnar, rökgångsanslutningar samt bakom golv och väggar som bullerisolering. Det har även brandmotverkande egenskaper så vissa fastigheter har använt det som brandisolering.  

Boka in en kostnadsfri asbestanalys


För ett otränat öga kan det vara svårt att avgöra med säkerhet om det är asbest och pågrund av att det är så farligt så är det inget vi rekommenderar att ni undersöker själva. Istället bör ni kontakta oss på så vi kan komma förbi på en kostnadsfri asbestsanalys. 

Mejla oss på: rivning@rivare-stockholm.se eller kontakta oss i formuläret till höger för en kostnadsfri offert! 

 

Kontakta oss för fri offert


    Namn *

    Telefon *

    Email *

    Adress + Ort *

    Beskriv behov, förutsättningar, antal m2 & önskat startdatum *