PCB-Sanering i Bromma, Solna & Sundbyberg

PCB-Sanering i Stor-Stockholm


Bor eller äger ni en fastighet som har byggts mellan 1956 och 1973-talet? I så fall löper ni risk för att ha PCB i konstruktionen vilket kan bli väldigt farligt för alla boende. Vi på rekommenderar att ni inte ska ta några risker och boka in en expert som kan utföra en PCB-analys då det är bättre än att vara säker. Vi är ett riv- och saneringsföretag från Bromma som erbjuder kompletta saneringslösningar från analys till färdig sanering. 

Vill ni komma i kontakt med våra sanerare så rekommenderar vi att ni tar kontakt med oss genom formuläret till höger för en kostnadsfri offert. 

Vad är PCB och varför används det?


PCB är egentligen kallat Polyklorerande bifenyler som ett samlingsnamn för ett gäng hälsofarliga kemikalier som är giftiga både för människor och för miljön. Rent utseendemässigt är PCB en vätska som liknar flytande plast. Ämnet började redan användas under 1930-talet men i Sverige kom det först till användning mellan åren 1956-1973. Då man upptäckte att det var farligt förbjöds ämnet 1978 och därför är det ganska enkelt för oss att avgöra om fastigheten kan ha PCB inom sig. 

Då PCB kan vara väldigt farligt och därför har SRF satt upp certifieringar så att endast experter får arbeta med PCB-Sanering. 

Vart hittar man PCB?


PCB användes framförallt som tillsatsmedel i fogmassor som sedan fogades vid exempelvis fönster & dörrar. De användes även som golvavjämning vid ytbehandling av golv exempelvis vid industrigolv. Sedan kan det även hittas i kondensatorer som finns i olika maskiner så som värmepumpar och fjärrvärmecentraler. 

Vem ansvar är det för att se över PCB-halten?


I alla fall är det fastighetsägaren som ansvarar för om fastigheten har PCB. Därför rekommenderar vi alltid att om du bor i en fastighet eller lokal som byggt mellan 1956 och 1973 att beställa en PCB-analys.  

Boka in PCB-Analys redan idag!


Du är varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri PCB-analys eller inventering. Mejla oss på: rivning@rivare-stockholm.se eller kontakta oss i formuläret till höger så hör vi av oss!

Kontakta oss för fri offert


    Namn *

    Telefon *

    Email *

    Adress + Ort *

    Beskriv behov, förutsättningar, antal m2 & önskat startdatum *